top of page
Linda Ericsson

Kaos och ännu fler tråkiga besked

Veckan startade i kaos!

Skruven som går till kvarnen på Tofta gick sönder för sista gången. Den skruven matar fram all mat till grisarna så det var något som måste fixas på en gång.

Mathias fick åka dit och plocka i sär delarna. Farfar fick åka till Lidköping och hämta delar.

På kvällen hjälpte Mathias, Carl och Oskar åt att sätta ihop allting. Strax innan 21 kunde grisarna återigen få mat.

Det är aldrig roligt när saker går sönder, men vi hade tur med att skruven gick sönder en måndagsförmiddag. Hade varit värre om det hade varit söndag. Men nu hoppas vi att skruven kommer få länge utan krångel, för den gamla skruven var slut, Mathias hade lagat den måååånga gånger.

Mathias har återupptagit arbetet med att spola dräneringar. På vissa ställen gick det bra och på vissa sämre. Jag var med ute och körde spolmaskinen men när det tog stopp efter 1,5-2 meter hela tiden så fick vi ge upp. Som ni kan se på bilden har rören här kollapsat på flera ställen så det slutade med att Mathias fick gräva upp alltihopa och lägga en ny dränering.

Idag fredag var vi nere på invigningen av Yrkesbutiker. God lunch och roliga tävlingar. Oskar och John passade på att skaffa nya jackor när det var kampanj.

Nu har vi skaffat lite större tryck också. Det är vår anställda tjej Emelie som gjort vår logga. Huset symboliserar vår hyresverksamhet, traktorn gården och grisarna är ju ganska självklara. Axen är all vår spannmål som vi odlar. Vi är riktigt nöjda med vår logga, inget man behöver, men ändå kul att ha!

I onsdags var det dags för nytt besök på Dagvården för Oskar. Eftersom vi skulle få besked på massa prover så följde Mathias också med. Vi var i god tid och därför hann vi med ett snabbt besök på Swedish Agro innan sjukhuset.

Väl på sjukhuset så mötes vi av tramptraktorn som stod snyggt parkerad utanför väntrummet. Vi lämnade de sist grejerna till Lekterapin, ballonger och ansiktsmasker mm. Mia på lekterapin tog emot det med glädje.

Sen var det dags att träffa Oskars läkare Isabella. Tyvärr fick vi inte de besked vi hade önskat oss. Oskars benmärg är fortfarande lika dålig. Hans produktion av blodbildande celler är ca 20%. Övriga värden var sämre denna gång än tidigare. 11 nya rör med blod togs för fortsatt utredning, denna gång startade en utredning för en mycket ovanlig autoimmun sjukdom.

Oskar är helt lugn i den här situationen och är duktig på att ta en dag i taget. När Isabella berättade att vi ska ner till Malmö för provtagning, ja då ser Oskar det som att vi får göra en utflykt. Oskar är otroligt stark i detta. Oskar tar En dag i taget och det är precis vad vi behöver göra i den här situationen.


Givetvis blev det Donken på vägen hem för Oskar!

Som om detta inte var tillräckligt så ska även Nils och Alva ta fler prover eftersom deras vitablodkroppar också är påverkade.

Själv har jag fått besked om att jag har en två centimeter stor cysta i bukspottkörtel och väntar på en MR-undersökning för mer information. Så besöken inom vården kommer fortsätta att vara många under hösten. Men som Oskar säger: Det gäller att se det positiva i det negativa och det har han så rätt i, men måste erkänna att det är riktigt tungt just nu.

Önskar er alla en trevlig helg och njut av det underbara höstvädret!

622 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page